Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Δεκαπενταύγουστος και φέτος!... Ημέρα πρώτη!


Μπήκε ο Αύγουστος, ο μήνας της Παναγιάς!... Μια χαρούμενη περίοδος του χρόνου, παρά τον καύσωνα και παρά την οικονομική κρίση. Και είναι χαρούμενη, γιατί έχει το Δεκαπεντεύγουστο, με μια μικρή εύκολη νηστεία και με τις Παρακλήσεις προς την Παναγία, κάθε βράδυ κατά τις 7.00΄, που γεμίζουν τα βράδια μας με άρωμα: άρωμα λιβανιού και γιασεμιού, άρωμα πατροπαράδοτης ομορφιάς και γαλήνης και σύσφιξης των σχέσεων (όλοι μαζί στην εκκλησία και μερικές όμορφες κουβέντες πριν φύγουμε), άρωμα Παναγίας και Χριστού.


Κάνε λοιπόν, αν θέλεις, φίλη και φίλε, ένα δώρο στον εαυτό σου και στην οικογένειά σου: νήστεψε αυτό το Δεκαπενταύγουστο και, όσο μπορείς (όταν δεν εργάζεσαι), πήγαινε στην Παράκληση της Παναγίας (έχουμε και σπουδαίες ιστορικές εκκλησιές Της, αλλά και πανέμορφα ξωκλήσια παντού). Και προσπάθησε να κοινωνήσεις έστω μια φορά (π.χ. την ημέρα της Παναγίας ή και νωρίτερα, του Σωτήρα Χριστού)… Θέλεις και να εξομολογηθείς; Ακόμα καλύτερα – ευκαιρία είναι, άγιες μέρες!...

Κι αν θέλεις, μπορείς να εκτυπώσεις από το Ίντερνετ την Παράκληση (είναι η λεγόμενη «μικρή» και η«μεγάλη» παράκληση, που ουσιαστικά έχουν το ίδιο μήκος και ψάλλονται στις εκκλησιές μας εναλλάξ) ή, ακόμα καλύτερα, πήγαινε στο βιβλιοπωλείο και πάρε το βιβλιαράκι με την Παράκληση αν ρίξεις μια ματιά ή και να το κρατάς στην εκκλησία, να βλέπεις τι λένε ο παπάς και ο ψάλτης.

Καλό μήνα της Παναγιάς λοιπόν,και στη μέρα της Παναγίας με το καλό… Ας έχουμε τις πρεσβείες Της, κι όλος ο κόσμος.
Τη φράση "ημέρα πρώτη" στον τίτλο την πήραμε από εδώ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...